De bouw een beetje beter maken door methoden aan te reiken om slimmer en succesvoller samen te werken, dat is waar Dick van der Vaart voor gaat. Hij studeerde Bouwkunde aan de TU Delft en leerde in meer dan 25 jaar de bouw, van calculator en werkvoorbereider tot aan diverse directiefuncties bij grote aannemersbedrijven, zeer grondig kennen.

“Ik gaf leiding aan een succesvol team maar natuurlijk gingen er ook bij ons wel eens projecten stroef, of erger. Dat ging ten koste van het werkplezier, de winst en de klanttevredenheid, wat veel energie opslokte. Daardoor ben ik altijd bezig geweest met de vraag: wat maakt nu eigenlijk succes? Op welke knoppen moet je dan drukken?” In zijn zoektocht naar antwoorden maakte Dick kennis met Lean en later met Learn en LearningWaves. Dat klikte zo goed, dat hij in 2012 besloot zich volledig toe te leggen op het trainen en coachen van (bouw)teams in het Learn-gedachtegoed.

“Eigenlijk ben ik, sinds ik bij LearningWaves kwam, gestopt met werken. Ik kom fluitend mijn bed uit wetend dat ik organisaties mag helpen om verspillingen uit hun processen te halen en mensen te laten groeien. Dick spreekt de taal van de directietafels en brengt naast zijn kennis van Learn een schat aan praktijkervaring (en -verhalen) uit de bouw en infra mee in zijn trainingen en coaching. 

Stuur Dick een e-mail