"Van methodieken inzetten moet het team blij worden", zegt Erik van der Ven, cosnultant bij LearningWaves. Hij schoolde zich via MTS en HTS in de Vermogenselektronica en breidde later zijn opleidingsportfolio uit met Technische Bedrijfskunde, Lean en SixSigma waarin hij een Black Belt behaalde.

Na een aantal jaren als projectleider bij een bedrijf in de drukindustrie maakte Erik gedurende 10 jaar carrière bij een elektronica multinational. Daar werkte hij onder andere als Test Engineer, Projectleider en Lean Manager aan het verkorten van doorlooptijd, het reduceren van het aantal componenten en het vergroten van de (test)betrouwbaarheid van diverse productreeksen. Zijn succesvolle aanpak bracht hem meerdere malen in China, waar hij lokale teams trainde in de principes.

Van huis uit technicus, is Erik strak op de methodieken. Hij weet hoe verbluffend groot de resultaten kunnen zijn, als je de principes goed toepast. Zijn kennis en ervaring met Lean, Learn en SixSigma methodieken in uiteenlopende productieprocessen combineert hij graag met gezond boerenverstand. Met zijn nuchtere en logische kijk op processen weet hij teams en teamleden snel resultaten te laten boeken. "Er is altijd iets te verbeteren, als je er - maar even en op de juiste manier - op focust. Bovendien: van dingen doen die waarde toevoegen, word je ook veel gelukkiger!"

Stuur Erik een e-mail