Nieuwe methoden verzinnen, puzzels oplossen, teams coachen, het werk zo organiseren dat het gemakkelijker, efficiënter én plezieriger gaat, dat is de passie van Marianne Knibbe, trainer en coach bij LearningWaves. Ze studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft en werkte ruim 18 jaar bij een groot aannemersbedrijf aan complexe infrastructurele projecten. Als planner en werkvoorbereider leerde ze daar de kracht van Lean & Learn kennen. En dat smaakte naar meer…

Als Lean Manager bij het aannemersbedrijf inspireerde en begeleidde ze veel projectteams in het land om met methodieken te gaan werken. “De Lean & Learn manier van werken zorgt voor meer gemak, snelheid en efficiency. Het helpt om basisstabiliteit te creëren. Dat zorgt er weer voor dat er betrouwbare planningen ontstaan, waardoor teams zelfsturend kunnen werken en leren. De energie die het losmaakt, als je elkaar als team begrijpt en versterkt, dát is waar ik het voor doe.”

Sinds 2016 zet Marianne haar brede praktijkervaring in bij LearningWaves. Ze geeft met veel verve training en begeleidt teams bij het slim organiseren van hun projecten. Haar specialiteit? Lean Plannen en Lean Engineering; praktische methodieken om met een team bouw- en engineeringsopgaven te plannen en realiseren. Met haar enorme praktijkervaring, logische denkkracht en creativiteit biedt ze professionals en teams razendsnel inzicht en praktische handvatten. Ze doet dat ook steeds vaker door samen met opdrachtgevers zogenoemde Lean & Learn Academies op te zetten. “Want samen het werk makkelijker en leuker maken, op alle niveaus in een organisatie, dat is toch de kracht van Lean & Learn!”

Stuur Marianne een e-mail