Marijke Beunk begon haar loopbaan bij Defensie waar ze Militaire Bedrijfswetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA) studeerde. Met tussenpozen was ze in totaal elf jaar in dienst; zes jaar als beroepsmilitair en vijf jaar in een burgerfunctie. Ze is nog steeds reservist. Deze jaren hebben haar gevormd tot een gedreven collega, doorzetter en échte teamspeler. “Alles wat de moeite waard is, is meestal nog niet zo makkelijk. Je moet je niet laten weerhouden door een obstakel op de weg. Dat is juist een kans om te leren het volgende obstakel te ontwijken of het hoofd te kunnen bieden.”

Als WaveMaker wil ze ook anderen laten ervaren dat het lerend vermogen van je organisatie je verder brengt en je niet moet stoppen als de veranderingen niet meteen zichtbaar zijn op de werkvloer. Met haar ervaringen als beroepsmilitair, supervisor in de logistiek, marketing manager en  projectleider bij de genie – de ‘bouwvakkers’ van de Landmacht - weet ze meerdere takken van sport samen te brengen. Ze combineert organisatorische kennis met teambuilding en inzicht in de bouw. Dat maakt haar een waardevolle collega voor ons team Bouw & Infra.

“Defensie is net als de sport een wereld waarin het de kracht van het team centraal staat. Je kunt op allerlei vlakken nog tekort schieten, qua materieel, kennis of expertise, maar als je als team je schouders eronder zet, kun je bergen verzetten.” Die overtuiging drijft haar dan ook in haar rol als WaveMaker en consultant: “Je inspireert je teamgenoten niet door ze te laten zien hoe geweldig je bent. Je inspireert ze door ze te laten zien hoe geweldig zij zijn.”

Stuur Marijke een e-mail